image
  • 21 April 2024

Želite li unovčiti vaše kriptovalute, ali ne znate kako? Kripto cijene će vas navesti na pravi put. 

Već nekoliko godina, bavimo se istraživanjem kripto teorija i samim ulaganjem u kripto. Stoga vam s osiguranjem možemo reći kako je unovčavanje kriptovaluta najjednostavniji proces u kripto investiranju.

Koraci za unovčavanje kriptovaluta

Kako biste najjednostavnije unovčili vašu kriptovalutu, donosimo vam detaljne korake unovčenja kriptovalute.

1. Odabir platforme za trgovanje

Prvi korak ka unovčavanju kriptovaluta je odabir odgovarajuće platforme za trgovanje. 

Postoji mnogo platformi koje nude različite funkcionalnosti i naknade, pa je važno pažljivo istražiti sve platforme prije nego što se odlučite i uložite u platformu koja vam možda ne daje najbolje pogodnosti. 

Pregledajte popularne platforme i razmotrite faktore poput sigurnosti, likvidnosti, naknada i dostupnih kriptovaluta.

2. Registracija i verifikacija 

Nakon odabira platforme, slijedi proces registracije i verifikacije korisničkog računa. Ovaj korak može zahtijevati dostavljanje određenih dokumenata radi potvrde identiteta. 

Budite spremni pružiti potrebne informacije i dokumentaciju kako biste osigurali uspješnu registraciju.

3. Transfer kriptovaluta

Kada vaš račun bude verificiran, možete transferirati svoje kriptovalute na platformu za trgovanje. Koristite digitalni novčanik kako biste izvršili transfer, vodeći računa o sigurnosnim mjerama i prateći uputstva platforme za depozit.

4. Trgovanje kriptovalutama

Sada kada imate sredstva na platformi, možete započeti trgovanje kriptovalutama. Važno je razumjeti tržište i pratiti tržišne trendove kako biste donijeli informirane odluke. Koristite tehničku analizu i strategije trgovanja kako biste maksimizirali profit i minimizirali rizik.

5. Unovčavanje kriptovaluta

Nakon što ostvarite profit ili želite povući sredstva, možete pretvoriti kriptovalute u fiat novac. Većina platformi nudi različite metode za konverziju, uključujući bankovne transfer i korištenje kartica. Međutim, imajte na umu troškove i vremenske faktore prilikom izbora metode.

unovčavanje kriptovaluta

Savjeti za nesmetan postupak isplate kriptovaluta

Kupnja i prodaja kriptovaluta može biti i uzbudljiva, ali i složena, osobito kada je u pitanju upravljanje vašim ulaganjima i pretvaranje digitalne imovine u tradicionalnu fiat valutu. Dok se pripremate za unovčavanje svojih kriptovaluta, ključno je tom procesu pristupiti s pomnim razmatranjem i predviđanjem. 

Ovo su 3 savjeta koja se preporučuju svim početnicima u kriptu za nesmetan i jednostavan postupak isplate kriptovaluta:

Vodite evidenciju o transakcijama

Održavanje detaljne evidencije o vašim transakcijama kriptovalute ključno je iz nekoliko razloga. Ne samo kako vam pomaže da ostanete organizirani, već također osigurava usklađenost s poreznim propisima u vašoj jurisdikciji. 

Točnim dokumentiranjem svojih kupnji, prodajom i povlačenjem novca s računa, možete jednostavno izračunati kapitalne dobitke ili gubitke prilikom prijavljivanja poreza.

Diverzificirajte svoja ulaganja 

Iako kriptovalute mogu ponuditi značajne povrate, one također dolaze s inherentnim rizicima zbog svoje volatilnosti. Kako biste ublažili te rizike, bitno je diversificirati svoj investicijski portfelj na različite klase imovine. 

Diverzifikacija pomaže u širenju rizika i može pomoći u zaštiti vašeg portfelja od nepovoljnih tržišnih uvjeta. Diverzifikacijom svojih ulaganja možete postići uravnoteženiji i stabilniji financijski profil.

Budite informirani o tržišnim trendovima

Kako biste donosili informirane odluke o tome kada unovčiti svoju digitalnu imovinu, bitno je biti informiran o tržišnim trendovima i novostima. Pratite vijesti iz svijeta kriptovaluta sudjelujte u internetskim forumima i zajednicama kako biste bili u tijeku s najnovijim razvojem događaja.

SKALE

U koje nove kriptovalute investirati?

Unovčili ste svoje kriptovalute i što sad? Ako razmišljate investirati u nove kriptovalute, ali ne znate u koje, onda imamo pravi odgovor za vas! Naši trenutni favoriti su SKALE, AKASH NETWORK i SIACOIN. Njihovo rangiranje možete pogledati na našoj stranici. 

No važno je uraditi vlastito istraživanje i razumjeti pridružene rizike. Evo kratkog pregleda ovih valuta:

SKALE želi omogućiti skaliranje Ethereuma omogućavanjem razvoja dApp-ova na zasebnim chainovima sa strane, koji su povezani s glavnim Ethereum blockchainom. Međutim, SKALE je još uvijek relativno nova kriptovaluta i postoji nesigurnost u vezi s tim hoće li projekt biti  uspješan.

Akash Network je platforma za cloud computing koja omogućava korisnicima kupovinu i prodaju računalnih resursa u obliku kriptovalute AKT. Akash Network ima potencijal da poremeti tržište cloud computinga, ali projekt je još uvijek u ranoj fazi razvoja i suočava se s  konkurencijom velikih, etabliranih ponuditelja cloud computinga.

SIACOIN je kriptovaluta koja se koristi na Sia platformi za decentralizirano skladištenje. SIACOIN omogućava korisnicima iznajmljivanje ili zakup prostora za pohranu datoteka. SIACOIN bi mogao postati vrijedan ako Sia uspije konkurirati tradicionalnim rješenjima za pohranu podataka, ali tržište decentraliziranog skladištenja je još uvijek relativno malo i nije  dokazano.

Opet, važno je napomenuti kako su investicije u kriptovalute inherentno riskantne. Ovo su samo kratki pregledi i ne treba ih shvatiti kao financijski savjet.